Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Kuvia tulee myöhemmin!!


Archachatina marginata sp.


Huom. Tässä yleispätevää tietoa kaikkiin marginatan alalajeihin liittyen (hoito yms), lisäinfoa jokaisesta alalajista löydät alempaa.


Taustat
Marginatat ovat kotoisin Länsi-Afrikan rannikkoalueilta.
Elinikä kaikilla marginatoilla on yleensä 5-7 vuotta, mutta kymmeneen vuoteen asti pääseminenkään ei ole mahdottomuus.

Olosuhteet
Kosteuden tulisi olla 80-90% ja lämmön päivisin 26-30 astetta. Öisin lämpötila saa laskea jopa 22 asteeseen.

Terraario
Nuorempana kotilo voi kiipeillä, mutta yleensä kokoa saadessaan kiipeily vähenee ja voi jopa lakata kokonaan. Kaivelu on marginatalle mieleen koosta riippumatta, joten turvetta on hyvä olla reilu kerros; täysikasvuisella ainakin 15-20 cm. Kotilot tykkäävät varsinkin nukkua turpeeseen kaivautuneena.
Suosittelemani kokovaatimus riippuu alalajista. 8-11 senttiselle riittää sama kuin akaateille eli 30 litraa, 12-15 senttiselle 60 litraa, yli 15 -senttiselle 80 litraa.

Ruokinta
Ruokinta samanlaista kuin sekasyöjillä yleensäkin (hoito-ohje).

Lisääntyminen
Marginatat tulevat sukukypsiksi yleensä noin vuoden ikäisenä. Ei ole kuitenkaan harvinaista, että sukukypsyys saavutettaisiin vasta parivuotiaana. Marginatat munivat yleensä muutamasta munasta reiluun kymmeneen. Munat ovat kooltaan yleensä noin kaksisenttisiä. Ne haudotaan samoissa oloissa kuin marginatojakin pidetään. Lämpötilan vaihteluita on syytä välttää haudonnnan aikana. Kuoriutumiseen menee yleensä vajaasta kuukaudesta reiluun kuukauteen.

Hankinta
Suomessa löytyy myynnistä lähinnä vain ovumeja ja suturaliksia. Hintaa yleensä näistä lajeista pyydetään noin 15-30 euroa.


Lisäinfot alalajeihin liittyen...


Archachatina marginata var. marginata
Tämä "aito ja oikea" marginata on ihme kyllä harvinaisempi kuin monet muut marginatan muodot.
Marginatan kuori kasvaa yleensä n. 14-18 senttiin. Se on taustaväriltään kellertävän kermanvaalea ja siinä on ruskeita raitoja. Jalka on väriltään harmaanruskea.Nuori suturalis.

Archachatina marginata var. suturalis
Suturaliksen kuori on pohjaväriltään rusehtava, punertava tai vähän kellertävä tummilla raidoilla. Kuoren kärki on punertava. Jalka on harmaaruskea.
Suturalis kasvaa yleensä n. 11-14 cm kokoon.Kolme keskenkasvuista ovumiani.

Archachatina marginata var. ovum
Suomessa luultavasti yleisin marginatan muoto on ovum. Se on yksi maailman suurimmista kotilolajeista. Ovum on kuorensa väritykseltään kellertävän rusehtava, raidat ovat tummanruskeat. Jalka on harmaanruskea. Ovum kasvaa keskimäärin 14-18 senttiseksi.Aikuinen eduardi.

Archachatina marginata var. eduardi
Eduardin kuori on väriltään kellertävä tummanruskeilla raidoilla. Jalka on harmaanruskea. Eduardi kasvaa usein vain 8-11 sentin kokoiseksi.

Archachatina marginata var. egregiella
Egregiellan kuori on oljenkeltainen tummilla kastanjanruskeilla raidoilla. Jalka on ruskea. Egregiella kasvaa yleensä n. 8-11 sentin kokoon.

Archachatina marginata var. egregia
Egregian kuori on väriltään kastanjanruskea oljenkeltaisilla raidoilla (päinvastoin kuin egregialla). Jalka on ruskea. Egregia jää yleensä n. 8-11 sentin kokoiseksi.

Archachatina marginata var. candefacta
Kuori on keltainen, jalka taas harmahtavan ruskea. Candefacta kasvaa usein n. 8-11 senttiseksi.

Archachatina marginata var. grevillei
Grevillei on väritykseltään keltainen, kuoren pää on pinkki. Jalka on harmaaruskea. Grevillei kasvaa yleensä n. 8-12 sentin kokoon.

Archachatina marginata var. icterica
Icterica on tasaisesti oljenkeltaisen värinen. Jalka on ruskea. Icterica kasvaa keskimäärin n. 8-11 senttiseksi.

Archachatina marginata var. clenchi
Clenchi on väriltään kellertävä tummanruskeilla raidoilla. Kuoren "etupää" on kuin maalattu lähes kokonaan ruskeaksi. Jalka on väriltään ruskea. Clenchi kasvaa usein n. 8-11 senttiseksi.

©2019 Desire's kotilot - suntuubi.com