Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Erikokoisia reticulatoja.

Achatina reticulata


Taustat
Reticulata on kotoisin Itä-Afrikasta ja sitä löytyy Zanzibarista ja Tansaniasta.

Ulkonäkö ja elinikä
Retikan kuori on vaalea jossa on ruskeita kuvioita. Kooltaan se kasvaa yleensä vähintään 10 senttiseksi, useiden lähteiden mukaan se voi saavuttaa jopa 18 cm koon - tämä tosin on harvinaista... Jalan keskiosa on ruskea, mutta usein väri vaalenee huomattavastikin reunoja kohti. Reticulata elää usein n. 4-6 vuotta, mutta kymmenen vuottakaan ei ole mahdottomuus.

Olosuhdevaatimukset
Retikalle ihannelämpö on 25-28 astetta ja ihannekosteus 80-90 %. Reticulatat ovat kuitenkin suht sopeutuvaisia.

Terraario
Terraarion koko yksinäiselle vähintään 30 litraa, jos useampi niin 20 litraa per nuppi. Retikat pitävät kiipeilemisestä, joten kiipeilymahdollisuuksia tulisikin tarjota korkeuden ja mm. oksien avulla.

Ruokinta
Retikka on sekasyöjä (lue lisää hoito-ohjeesta).

Lisääntyminen
Reticulata tulee usein sukukypsäksi nopean kasvunsa takia jo 6-9 kk iässä, mutta joillain saattaa kestää jopa vuoden ikään asti saavuttaa se. Sen munat ovat n. 0,8 cm kokoisia ja niitä tulee yleensä kerralla suunnilleen 150-200. Munat haudotaan samoissa oloissa kuin aikuisia hoidetaan. Kuoriutumiseen menee yleensä yhdestä pariin viikkoon.

Hankinta
Reticulatoja näkee jo silloin tällöin Suomessakin myytävänä. Harvinainen laji se ei ole, muttei mikään yleisinkään. Hintaa pyydetään yleensä n. 5-15 euroa.


 


 

©2019 Desire's kotilot - suntuubi.com