Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK


Voldemort -ruminani.


Rumina decollata
 

Taustat
Rumina on suht pieni lihansyöjäkotilo. Se on kotoisin Välimeren maista, mutta sitä on levitetty Pohjois-Amerikkaan, Israeliin ja Egyptiin torjumaan sagriinikotiloita.

 

Ulkonäkö ja elinikä
Ruminan kuori on vaaleanruskea ja jalka tummanruskea tai tummanharmaa. Kuori on pitkulainen ja täysikasvuisena n. 4 cm. Kotilon kierre tai pari kuluu/katkeaa ajan myötä kuoren päästä. Rumina elää noin pari vuotta.

 

Ravinto
Ruminoiden pääravintoa on liha. Sitä tulisi syöttää mieluiten kotiloiden tai jauhelihan muodossa, mutta myös koiranraksut käyvät. Silloin tällöin voi tarjota kasviksiakin. Kasviksista uppoaa parhaiten nihkeäksi menneet salaatit. Ruminat syövät luonnossa toisia kotiloita, mutta eivät samanlajisiaan kuin kuolleita. Oman lajin munat kuitenkin voivat satunnaisesti joutua tämän petokotilon suuhun.

 

Olosuhdevaatimukset
Ruminoille riittää huoneenlämpö. Ne pitävät 60 % kieppeillä olevasta ilmankosteudesta.

 

Terraario
Täysikasvuiselle yksinäiselle kotilolle riittää kaksi litraa, mutta jos kotiloita on useampi niin litra per rumina.

 

Lisääntyminen
Ruminat tulevat suht aikaisin sukukypsäksi, jo n. 3-5 kuukauden iässä. Ne munivat usein muutamia munia. Ne ovat pallonmuotoisia, muutaman millin kokoisia ja kalkkikuorisia. Niiden haudonta kestää useita viikkoja tai jopa kuukauden. Munat eivät kuitenkaan kuoriudu kuin harvakseltaan. Poikaskuolleisuuden määrä ei taas ole suuri. Ruminat voivat syödä omia muniaan.

 

Hankinta
Ruminoita ei saa eläinkaupoista, ne pitää ostaa kasvattajalta. Hinta on yleensä 5-9 e. Suomessa ruminat eivät ole vielä yleisiä, mutta kyllä niitä löytyy.

 

©2019 Desire's kotilot - suntuubi.com