Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK


Kaksi aikuista immaculataa, koot n. 8 ja 11 cm.

Achatina immaculata var. immaculata

Taustat
Achatina immaculata on peräisin Itä-Afrikasta, josta se on levinnyt myös Etelä-Afrikan joihinkin osiin. Imma on Afrikassa kulttuurisesti tärkeä kotilo. Siellä sen kuorta käytetään mm. lahjana jumalille, kaivamiseen ja erilaisiin esineisiin.

Ulkonäkö ja elinikä
Imma kasvaa yleensä n. 8-14 cm kokoon, mutta myös suuremmaksi kasvaminen ei ole mahdotonta. Kuori on ruskea ja lähes samanlainen kuin akaateilla. Se kuitenkin kulahtaa usein helposti kotilon ikääntyessä. Immaculatan jalka on ruskea ja siinä menee usein tummempi viiru keskeltä. Imma elää yleensä yhtä vanhaksi kuin akaatit, eli n. 6-8 vuotiaaksi.
Immaculta on hiukan herkähkö laji ja aika altis terveysongelmille. Esimerkiksi nuorilla immoilla voi esiintyä kasvuongelmia.

Olosuhdevaatimukset
Imma pitää huoneenlämpöä lämpimmästä, ihanne on n. 26-28 astetta. Kosteus on hyvä pitää 75-90 %.

Terraario
Immaculata vaatii tilaa vähintään 20 litraa per kotilo jos on useampia, yksinään väh. 30 litraa.

Ruokinta
Immaculata on sekasyöjä (pääravintoa kasvikset). Proteiinintarve on kuitenkin hieman suurempi kuin joillain muilla lajeilla, joten lihaa tmv voi tarjota useammin kuin esim. aksuille (kaksi kertaa kuukaudessa esimerkiksi).

Lisääntyminen
Immat tulevat sukukypsiksi n. 8-12 kk ikäisenä. Ne ovat melko tarkkoja olosuhteista lisääntyäkseen. Ne munivat muutamasta kymmenestä pariin sataan munaa. Munat kaipaavat vähintään 26 asteen lämpöä ja ne kuoriutuvat reilusta viikosta pariin. Samaten poikaset ovat tarkempia lämmöstä ja kosteudesta. Poikaskuolleisuutta esiintyy ikävän paljon.

Hankinta
Immaculatoja on melko harvakseltaan Suomessa myynnissä. Eläinkaupat eivät niitä myy. Harrastajat myyvät näitä yleensä 8-12 euron hintaan.


Immaculata nuorukainen.

 

©2019 Desire's kotilot - suntuubi.com