Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK


Tofu n. 5 cm ja Feta n. 7 cm iredaleit.

Achatina iredalei

Taustat
Georg Gassner löysi Sansibarista yhden poikasia odottavan iredalein. Kotilo synnytti 26 poikasta. Koko lemmikki-iredaleiden kanta on alunperin tehty niistä pikkuisista.

Ulkonäkö ja elinikä
Iredaleilla on kermanvaalea, usein kellertävä kotilo. Sen jalka on kermanvalkoinen. Kotilo kasvaa yleensä n. 5-9 cm kokoiseksi. Iredaleit elävät yleensä 3-5 vuotiaaksi.

Olosuhdevaatimukset
Iredaleit ovat aika sopeutuvaisia. Ne viihtyvät kuitenkin parhaiten 24-27 asteen lämmössä. Miellyttävin kosteus olisi n. 60-70 %.

Terraario
Litroja irkuilla pitää olla vähintään 15 litraa per kotilo, mutta yksinäiselle kotilolle käy 25 litraa. 

Ruokinta
Iredaleit ovat sekasyöjiä (pääravintona kasvikset). Ruokinnassa kannattaa suosia keltaisia ruokia, esim. mandariinia ja banaania. Ne pitävät kotilon värin kauniin kellertävänä.

Lisääntyminen
Irkut synnyttävät eläviä poikasia, eivät muni. Poikaset kylläkin kehittyvät kotilon sisällä munina, mutta kuoriutuvat ennen synnyttämistä. Poikaset ovat yleensä suurempia kuin esim. vastakuoriutuneet akaatit, niillä voi olla kokoa jopa sentti syntyessään. Pikkuisia syntyy yleensä kymmenestä muutamaan kymmeneen. Poikaset vaativat kosteampaa kuin aikuiset, n. 80 %.

Hankinta
Iredaleit eivät ole Suomessa huippuyleisiä mutteivat harvinaisiakaan. Niitä on kohtuullisen hyvin saatavilla. Eläinkaupat eivät yleensäkään tätä lajia myy. Hinta kasvattajilla on yleensä n. 7-10 e.


Iredalei vauva.
 

 

©2019 Desire's kotilot - suntuubi.com