Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK


Kuvassa Dumle -akaattikotiloni, koko n. 11 cm.

Achatina fulica, akaattikotilo

Taustat
Akaattikotilo on lähtöisin Itä-Afrikan sademetsistä. Sieltä se on levinnyt ahkerasti. Jonnekin se on istutettu ja usein levinnyt vahingossa. Akaatti valloitti nopeasti uudet alueet, sillä luontaisia vihollisia ei ollut. Kotiloa käytetään useissa maissa ruokana.

Ulkonäkö ja elinikä
Akaatilla on ruskea kotilo ja ruskea jalka. Nuorella akaattikotilolla on yleensä erottuvat vaaleammat raidat. Iän myötä kotilo muuttuu yksivärisemmäksi. Kotilo kasvaa yleensä n. 8-12 cm kokoon, mutta sitäkin muutaman sentin isompi ei ole kummajainen. Akaatti elää yleensä n. 5-8 vuotta, mutta hyvällä hoidolla se voi elää melkeinpä jopa tuplasti pidempään.

Olosuhdevaatimukset
Akaatille riittää huoneenlämpö ja kosteutta 70-85 %.

Terraario
Akaatti tarvitsee tilaa yksinollessaan väh. 30 litraa, 20 litraa per kotilo jos useampi.

Ruokinta
Akaatti on sekasyöjä (pääravinto kasvikset). Punaiset ruuat, esim. paprika ja mansikka säännöllisesti syötynä vahvistavat kotilon punertavuutta.

Lisääntyminen
Akaatti saavuttaa sukukypsyyden yleensä noin ½-1 vuotiaana. Akaatti lisääntyy ahkerasti. Se voi munia jopa muutamia satoja munia ja tehdä näin jopa parin viikon välein. Munat ovat suunnilleen puolen sentin kokoisia. Poikaset ovat kuoriutuessaan saman kokoisia kuin munat.

Hankinta
Akaattikotiloita on paljon myynnissä, joten varmasti jokaiselle halukkaalle sellainen löytyy ihan Suomen sisältäkin. Myös eläinkaupat myyvät akaatteja. Kasvattajilla akaattipoikaset maksavat yleensä n. 1-4 euroa, täysikasvuisista pyydetään yleensä jonkun verran enemmän. Eläinkaupoissa akaattikotilot maksavat usein paljon enemmän kuin kasvattajilla.


Akaattikotilon munia.Akaattikotilon poikasia. 

©2019 Desire's kotilot - suntuubi.com