Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK


 

 Achatina fulica hamillei f. rodatzi

Taustat
Rodatzi on lähtöisin Tansaniasta, Itä-Afrikasta.

Ulkonäkö
Rodatzilla on kellertävä kotilo ja ruskea jalka. Kotilon kellertävä väri alkaa näkymään yleensä vasta muutaman kuukauden ikäisenä (riippuen koosta). Jää yleensä hieman akaattikotiloita pienemmäksi, n. 7-10 cm, mutta isompikin koko on mahdollinen.

Olosuhdevaatimukset
Olosuhdevaatimukset ovat suunnilleen samat kuin akaattikotilolla, mutta tykkää hieman kosteammasta. Kosteus olisi hyvä pitää vähintään 75 %, mutta mielellään jopa 80 % tai enemmänkin. Lämpötilaksi riittää huoneenlämpö.

Terraario
Terraariossa olisi hyvä olla korkeutta vähintään 40 cm, sillä rodatzi pitää kiipeilystä. Kiipeilymahdollisuuksia olisi muutenkin hyvä tarjota, eli oksia sun muita vaan reippaasti terraarioon. Tarvitsevat tilaa (litroja) vähintään saman verran kuin akaatit (30 l jos yksi, 20 l per kotilo jos useampi).

Ruokinta
Rodatzi on sekasyöjä (pääravintoa kasvikset kuten useilla muillakin kotiloilla). Kellertävää ruokaa hyvä tarjota paljon että kotilo pysyy kauniin keltaisena, esimerkiksi persikkaa, perunaa jne. Tämä on tärkeää varsinkin kasvuiässä.

Lisääntyminen
Rodatzit tulevat usein aikaisemmin sukukypsiksi kuin akaatit (eli jopa puolen vuoden iässä voi olla takana pari poikuetta) ja ovat myöskin ahkeria pullauttelemaan munia. Munat ovat noin puolen sentin kokoisia ja niitä voi tulla kerralla useita satoja. Kuoriutumiseen menee keskimäärin viikko.

Hankinta
Rodatzit maksavat harrastajilla n. 6-9 euroa. Lajia ei yleensä eläinkaupoissa myydä.Rodatzin poikasia.

 

 

©2019 Desire's kotilot - suntuubi.com